Naukowców od dłuższego czasu nurtuje pewne pytanie. To samo twierdzenie dręczy również dla nas, przeciętnych obywateli tego niezwykłego świata. Otóż, czy warto zażywać witaminy oraz minerały? Należy przyznać, że odpowiedź nie jest do końca pewna. Z jednej kwestii wolno rzec, iż witaminy doskonale wpływają na organizm. Są szczególnie pożądane w okresie zimowym i wczesnowiosennym, dzieje się tak dlatego, że jest wtedy zwiększona częstotliwość zachorowań na przeziębienie. Zaś witaminy B17, znane jako amigdaliny potrafią doskonale ochraniać przed wszelkimi kłopotami cery. Dodatkowo istniejące w witaminach składniki uniemożliwią proces starzenia się. Z tego względu osoby biorące witaminy wyglądają zdecydowanie młodziej. Jednak myli się ten, kto uważa, że witaminy mogą zastąpić wartościowe pożywienie. Jeśli ktoś będzie się napychał tłustym oraz niezdrowym pokarmem to przyjmowanie witamin nie spowoduje, że będzie posiadał doskonałą kondycję.
amigdalina na raka
Solidne jedzenie musi iść w parze w przyjmowaniem witamin. Ponieważ prawda jest taka, że witaminy jedynie wspierają utrzymanie kondycji, lecz nie utrzymują ją samoczynnie. Dodatkowo, nawet jeśli zażywamy regularnie witaminy nie możemy absolutnie rezygnować z spożywania świeżych warzyw oraz owoców. One zawierają w sobie dokładnie to, co witaminy w tabletkach. A do tego wszystkiego są pyszne. Witaminy, jak wszystko inne na tym świecie, należy przyjmować po prostu z głową. Nie możemy zapominać o normalnym jedzeniu, ani o warzywach. One są jedynie wzbogaceniem diety i tak powinny być traktowane. Jako zwykłe elementy, zdrowe owszem, ale tylko suplementy.